diumenge, 20 d’octubre de 2013

VAGA 24 D'OCTUBRE, ATUREM LA LOMCE .

El proper dijous 24 d'octubre de 2013, els principals sindicats educatius han convocat una jornada de vaga general educativa a tot l'Estat. La convocatòria d'aquesta vaga s'emmarca en el procés de lluita contra l'aprovació d'una nova llei educativa per part del Govern Espanyol, la LOMCE, i contra les polítiques de retallades dels pressupostos educatius dels governs català i espanyol, que  empitjoraran l'atenció educativa que reben els nostres joves i infants, el futur de la nostra societat. La FAPAC dóna ple suport a aquesta vaga.

La LOMCE afectarà als vostres fills i filles perquè:

  Vol dividir l'alumnat a una edat molt precoç perquè parteix de la idea que les persones no podem millorar mitjançant l'educació i de què no tothom pot tenir els mateixos "talents".
    Vol suprimir l’Educació per a la Ciutadania, la matèria que tracta dels drets i els deures de les persones i la convivència democràtica. En canvi promou la religió catòlica i l’ensenyament que separa nois i noies.
    Vol limitar l’ensenyament d’alguns sabers: les arts i la tecnologia són les matèries que perden més pes i la llengua catalana deixa de ser troncal.
     Vol uniformitzar els coneixements mitjançant exàmens idèntics i simultanis que podran filtrar el nombre d'alumnes que van a batxillerat i a la universitat.
     Permetrà que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o d'altres motius, i no que les famílies seleccionin els centres.
     Les famílies, l'alumnat i els municipis deixaran de tenir pes en les decisions del centre, ja que els consells escolars deixen de ser òrgans de govern.
     Posa en perill la gratuïtat de l’educació mitjançant la imposició de taxes i la privatització.
  Es podrà separar l'alumnat en funció de la seva llengua. S’ esquerda el model d’immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s’aplica amb èxit a Catalunya.

Per tots aquests motius hi ha persones en aquest centre que sacrificaran el seu salari, el 11 %. Per això us demanem la vostra col.laboració i comprensió. 

Uns serveis mínims garantiran la seguretat i l'atenció de l'alumnat que sigui present al centre, malgrat que no es podrà garantir l'atenció lectiva normal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada