divendres, 14 de desembre de 2012

CADENA HUMANA PER A LA LLENGUAL’ajuntament de Folgueroles, l’escola pública de mossèn Cinto, l’Ampa  de l’escola  i la Fundació Jacint Verdaguer organitzen  un acte conjunt de reivindicació de la llengua catalana a l’escola que consistirà en fer una cadena humana que unirà l’escola amb el museu Verdaguer i el monument a Verdaguer que es dreça a davant de l’ajuntament.
 Folgueroles pel fet de ser el poble natal del poeta Jacint Verdaguer té la responsabilitat de defensar la llengua en reconeixement del  seu fill més il·lustre que va enaltir la llengua catalana i la va situar al nivell de les llengües literàries d’Europa.
  El poeta, en un discurs pronunciat a Berga un any abans de morir, compara la nostra cultura amb un arbre el “Pi de les tres branques” i diu:

Ensenya-lo al qui vinga de la part de dellà de l’Ebre o dels Pirineus, i esbrinau-li el bell simbolisme que inclou. Mostrau-lo a propis i a estranys, i dieu-los a tots, ben  alt, que a Catalunya l’arbre de la Pàtria és venturosament l’arbre de la Fe, i que l’arbre de la Fe és l’arbre de la Pàtria.

Al cap de més de cent anys, la nostra llengua continua necessitant l’esforç de tots els seus parlants per fer-se sentir ; i per això  volem cridar ben alt que  llengua és la màxima expressió d’una cultura i som hereus de la llengua de Verdaguer. 
 

Dimarts dia 18 de desembre de 2012

Concentració de participants a les 11,15h
Lloc 1 : davant de l’Escola Mossèn Cinto
Lloc 2 : davant de la Casa Museu Verdaguer

Tancament de la cadena a les 11'45h

A les 12h Concentració de tots els participants a la plaça Verdaguer davant del monument al poeta
Lluís Soler llegirà un fragment del discurs pronunciat per Jacint Verdaguer en el Certamen literari de Berga l’any 1901

Cloenda
Cant conjunt dels Segadors                               2 comentaris:

  1. Molt bona iniciativa...llàstima que no podré venir perque seré treballant...

    ResponElimina
  2. Encara que no hi podré ser presencialment pensaré amb vosaltres!!

    ResponElimina