dilluns, 17 de setembre de 2012

NO A LES RETALLADES, VOLEM UN ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT


Les retallades en educació ens afecten a tots, hem d'anar junts i fer pinya, per això que us demanem que col.laboreu amb nosaltres en els actes reivindicatius que s'aniran organitzant i que per mitjà d'aquest bloc us anirem informant.
Nosaltres continuarem com el curs passat i cada  dimarts ens vestirem amb les samarretes grogues .


Us fem arribar el comunicat del MUCE ( Marc Unitari de la Comunitat Educativa ).


 A l’inici de curs defensem la qualitat de l’educació pública

Aquest inici de curs el MUCE fa una crida a la comunitat educativa de cada centre a expressar col·lectivament el nostre rebuig front les continues agressions i infinites retallades a l’educació pública per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

En defensa de la qualitat de l’educació, els dies 12 i 13 de setembre convoquem  a  famílies, estudiants, professorat, educadors/es,  a fer sentir la nostra veu mobilitzant-nos: manifestant-nos a les portes dels centres, a les places i carrers, informant als mitjans de comunicació i a la ciutadania, amb pancartes, xiulets, fent soroll …El primer dia de classe, tothom amb la samarreta groga!

Aquest curs escolar 2012-2013 no pot començar amb normalitat perquè tot i que s’escolaritzen 20.000 alumnes més a l’ensenyament públic,  aquests seran atesos per 3092 professors/es menys. Aquesta reducció de professorat s’afegeix a la que s’ha anat produint els darrers 2 cursos, afectant necessàriament l'atenció i la qualitat de l'ensenyament, dificultant l'assoliment d'objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l’atenció individualitzada a l’alumnat. Afegit això a més mesures com  l’augment d’alumnes per aula, la no cobertura de substitucions o la contractació en precari de milers de docents.

Les polítiques de la Consellera Rigau no paren d’escanyar l’educació pública i el llistat de retallades és ja infinit afectant a: els pressupostos pel funcionament de centres, les beques i ajudes a l'estudi, els ajuts d’acollida matinal,  les subvencions que han vist eliminades les AMPA,  l’aportació de la Generalitat a les escoles bressol, els Programes de Qualificació Professional Inicial, les subvencions a les escoles de música, la taxa de 360 € que haurà de pagar l’alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les reduccions de cuidadores i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials, ja que la partida per a contractació d’aquests professionals es redueix a la meitat, etc. La societat catalana no es pot permetre aquesta situació.

La retallada acumulada dificulta el manteniment d'una educació pública de qualitat a Catalunya i cal denunciar-ho com l'agressió mes greu que ha patit l’educació pública mai a casa nostra, fent recaure el cost d’aquesta crisi en els professionals de l’educació, l’alumnat i les famílies i, en especial, aquelles amb més risc d’exclusió social. Les polítiques d’aquest  Govern i de la Consellera Rigau has traspassat la línia vermella fent perillar seriosament la qualitat de l’educació pública, minvant l’equitat del sistema i augmentant les desigualtats entre l’alumnat de Catalunya.

El govern de CiU en ús de les seves competències ha decidit que l’educació no és una prioritat . Amb les seves polítiques situa Catalunya en uns nivells de despesa pública en educació  clarament inferiors a la mitjana europea i espanyola.  A la cua en inversió en educació, els primers en retallades.

De tota manera des del MUCE volem comunicar a la societat catalana que a les nostres escoles i instituts hi ha equips de mestres, professorat i professionals de l’educació que faran tot el possible per tal de compensar aquests condicionants. El nostre compromís en construir una escola pública de qualitat és el que explica la  nostra preocupació. Convidem a cada centre, a cada col·lectiu  a renovar aquesta preocupació i a fer-la visible.

Fem sentir la nostra veu!!
El primer dia de classe tothom de groc.
No a les retallades en educació.

MUCE Marc Unitari de la Comunitat Educativa

Setembre 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada