divendres, 14 d’octubre del 2011

IRENE RIGAU CONVERTIRÀ ELS MESTRES I PROFESSORS EN AUTORITATS PÚBLIQUES PER PROTEGIR-LOS CONTRA LES AGRESSIONS

Irene Rigau convertirà els mestres en autoritats públiques per protegir-los contra les agressions
La consellera d'Ensenyament anuncia aquesta decisió al Parlament dies després de tres casos d'atacs físics de pares d'alumnes a professors

Tots els mestres i professors de Catalunya tindran rang d'autoritat pública i estaran protegits, per tant, per un article del Codi Penal que preveu penes més dures que les previstes per a les agressions a altres ciutadans. Ho ha anunciat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament, després que en dues setmanes hi ha hagut tres agressions a mestres o professors, en poblacions de les comarques de Girona, del Camp de Tarragona i del Vallès.

El canvi es farà a través d'un projecte de llei per "donar un missatge a la societat de respecte i autoritat, perquè és la millor garantia de civisme", segons Rigau.
L'actual llei educació LEC només declara els directors de les escoles com a autoritat pública, mentre que mestres i professors són autoritat docent.

La fiscalia de Barcelona, ja en època de José María Mena, ja va decidir tractar com a delicte d'atemptat a l'autoritat les agressions contra tot tipus de funcionari. Aquesta decisió, però, podia ser rebutjada pels jutges i no protegia els mestres i professors de les escoles concertades i privades.

Podeu llegir aquesta notícia a: http://www.ara.cat/societat/Rigau-convertira-mestres-autoritats-agressions_0_571742961.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada